Actueel

Bekijk hieronder het actuele nieuws.

In experimenten krijgt cliënt meer zeggenschap

Ieder(in) pleit al geruime tijd voor cliëntvolgende bekostiging. Cliënten kunnen dan zelf een aanbieder kiezen en hebben meer zeggenschap over de geleverde zorg. Staatssecretaris Van Rijn heeft nu in een brief aan de Tweede Kamer aangekondigd dat Zuid-Limburg en Rotterdam gaan experimenteren met persoonsvolgende bekostiging in de langdurige zorg.

Lees meer

UWV verwacht in twee jaar tijd toename van ruim 200.000 banen

Uitkeringsinstantie UWV verwacht dat de vraag naar arbeid verder groeit door het economisch herstel. De instantie denkt dat er dit en volgend jaar in totaal ruim 200.000 banen bij komen.

Lees meer

Op weg naar HRM 4.0

Op 21 maart was de eerste bijeenkomst van het lerend netwerk “Participatiehulp: handen en voeten”. Met een klein twintigtal aan experts: vanuit UWV, onderwijsinstellingen, onderzoekers en diverse ervaringsdeskundigen (werkgevers die al diverse stappen gezet hebben op het gebied van participatiehulp) hebben wij stil gestaan bij de vraag hoe participatiehulp het beste ingebed kan worden binnen de maatschappij.

Lees meer

Dove student Hugo is te oud voor een gebarentolk: ‘Ik voel me dubbel benadeeld’

Hugo Mkandawire (30) is doof. Hij volgt op dit moment een hbo-opleiding ICT, maar moet dat sinds kort zonder een gebarentolk doen. De reden: hij is te oud. Morgen staat Hugo voor de rechter om dit beleid aan te vechten. "Zo'n gebarentolk is voor mij essentieel om de opleiding te kunnen afronden."

Lees meer

Eerste Kamer unaniem akkoord met gehandicaptenverdrag

De senatoren van de Eerste Kamer zijn dinsdag unaniem akkoord gegaan met het gehandicaptenverdrag van de Verenigde Naties. Na jarenlange onderhandelingen gelden in Nederland nu extra afspraken over een meer gelijkwaardige behandeling van gehandicapten.

Lees meer

Klijnsma gaat ‘porren’ voor garantiebanen

Werkgevers en ook de overheid hebben soms boter op het hoofd als het gaat om garantiebanen. Staatssecretaris Jetta Klijnsma was er zondagmiddag helder in, in Heerenveen.

Lees meer
Bereik ons via: FacebookFacebook TwitterTwitter YouTubeYouTube EmailEmail