Tools » Bevorderen zelfstandigheid
Hoeveel tijd neemt het in beslag?45 min.Wat is de gebruiksfrequentieindien de situatie erom vraagt

Bevorderen zelfstandigheid

Er is al veel geschreven over het bevorderen van de zelfstandigheid van mensen met een arbeidsbeperking. Zo zijn er jobcoaches die begeleiding en structuur bieden op de werkvloer. Ook geven zij de werkgever bijvoorbeeld meer duidelijkheid over hoe het beste omgegaan kan worden met de betreffende medewerker indien dit nodig is. Deze begeleiding kan zonder meer een belangrijke bijdrage leveren aan het bevorderen van de zelfstandigheid van de medewerker.

Echter kan door het gebruik van een tal van fysieke hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld ‘het lastige vragen koffertje’ of het gebruik van stop en hulpkaartjes in bepaalde gevallen een geweldige uitkomst bieden om zonder hulp en zelfstandig te werken.

Een mens mag en moet als volwaardige medewerker kunnen functioneren. Deze tools, ontwikkeld vanuit de praktijk, kunnen hierbij ondersteuning bieden. Tools die de zelfstandigheid van de medewerker(s) zo groot mogelijk maken en de al dan niet aanwezige beperking van ondergeschikt belang. Dit zorgt ervoor dat die’ speciale’ medewerker weer iets ‘normaler’ wordt en een belangrijke brijdrage kan leveren binnen het bedrijf.

Bij dit onderwerp horen de volgende tools:

Reageer

U moet inloggen om te kunnen reageren. Nog een lid? Meldt u aan!

Bedankt voor uw interesse!

Bent u misschien geïnteresseerd om Kennispartner te worden?

Meld u aan!
Bereik ons via: FacebookFacebook TwitterTwitter YouTubeYouTube EmailEmail