Tools » Bevorderen zelfstandigheid » Begeleiding van Harrie© op de werkvloer

Begeleiding van Harrie© op de werkvloer

Uit onderzoek van CNV Jongeren en Vilans is gebleken dat wanneer een werknemer met een arbeidsbeperking goed wordt ondersteund door een naaste collega, de kans voor succesvol participeren op de werkvloer aanzienlijk wordt verhoogd. Om deze reden hebben CNV Jongeren en Vilans Harrie© in het leven geroepen. Deze methodiek helpt werkgevers de begeleiding van werknemers met een arbeidsbeperking goed te regelen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van krachten die al in het team aanwezig zijn. Vanwege de soms negatieve bijklank van ‘arbeidsbeperkten’ of ‘mensen met een arbeidsbeperking’, spreken wij binnen ons project over ‘Realisten’. Mensen die weten wat ze willen, kunnen en niet kunnen. Mensen met een realistische kijk!

Op 1 januari 2015 is de participatiewet ingevoerd. Vanaf dat moment ontvangen nieuw in te stromen Realisten geen Wajong-uitkering meer, maar vallen zij onder de participatiewet. De uitdagingen waarmee Realisten te maken krijgen op de werkvloer veranderen natuurlijk niet nu zij onder andere wetgeving komen te vallen. In het kader van de participatiewet hebben werkgevers met de overheid afgesproken meer banen vrij te maken voor mensen met een arbeidsbeperking. Harrie© sluit zeer goed aan bij deze ontwikkeling. In de Harrytraining zijn verschillende Tools van deze website verwerkt en hebben de meerwaarde van een Harrie© sterk vergroot.

Wie is Harrie© ?

Harrie© is de personificatie van de ideale collega-werknemer, die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een arbeidsbeperking. Harrie staat voor: Hulpvaardig; Alert; Realistisch; Rustig; Instruerend en Eerlijk.
Meer informatie zoals uitleg over de kenmerken, rol en activiteiten van Harrie©, alsmede tips en valkuilen, worden uiteengezet in onze brochure ‘IkbenHarrie©’. Ook komen in de brochure randvoorwaarden en de rol van de werkgever aan bod.

Voor meer informatie download de online brochure ‘IkbenHarrie©’, klik hier of bekijk de video hieronder

Bedankt voor uw interesse!

Bent u misschien geïnteresseerd om Kennispartner te worden?

Meld u aan!
Bereik ons via: FacebookFacebook TwitterTwitter YouTubeYouTube EmailEmail