Tools » Bevorderen zelfstandigheid » Rollen & Bedrijfskleding
Hoeveel tijd neemt het in beslag?30 min.Wat is de gebruiksfrequentieindien de situatie erom vraagt

Rollen & Bedrijfskleding

Rollen en bedrijfskleding

Een van de belangrijkste hulpmiddelen om mensen weer in de rol van medewerker te brengen is door duidelijke functionele rollen te definiëren in een werkomgeving, en daar waar mogelijk ook bedrijfskleding in te zetten.

Rollen

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die gaan werken, zijn vanaf dat moment gewoon werknemers en geen cliënten. De aansturing vindt plaats door een collega of leidinggevende en niet door een coach of begeleider. Zo ontstaat er een gezonde verhouding op de werkvloer. Ervaringen hebben ons geleerd dat dit in veel gevallen direct een positieve effect heeft op de ontwikkeling en werkhouding. 

Bedrijfskleding

Werkkleding of bedrijfskleding is speciale kleding die het werken veiliger of gemakkelijker maakt, door de overheid verplicht is, of bij een bedrijf wordt gedragen voor een representatief uiterlijk.

Laat je inspireren door onderstaande video.

Naast het toepassen van functionele teamrollen kan het gebruik van bedrijfskleding ook een belangrijk hulpmiddel zijn. Bedrijfskleding wordt voor verschillende doeleinden ingezet:

  • Veiligheid en bescherming
  • Hygiëne
  • Herkenbaarheid
  • Imago
  • Autoriteit

 

Wat is de meerwaarde?

Ervaring heeft aangetoond dat bedrijfskleding een enorme positieve invloed heeft op mensen, die langdurig niet gewerkt hebben. In veel gevallen verandert er iets in de (werk)houding van mensen, zodra de werkkleding (uniform) is aangetrokken.

Het grote effect is dat de nieuwe werkkracht direct herkenbaar is als medewerker en als zodanig gelijk wordt aangesproken. Dit vergroot het zelfvertrouwen en is een prima basis om verdere zelfstandigheid op de werkplek te ontwikkelen.

Reageer

U moet inloggen om te kunnen reageren. Nog een lid? Meldt u aan!

Bedankt voor uw interesse!

Bent u misschien geïnteresseerd om Kennispartner te worden?

Meld u aan!
Bereik ons via: FacebookFacebook TwitterTwitter YouTubeYouTube EmailEmail